Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Guvernul a aprobat programul IMM Invest, prelungirea pentru 2021

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a fost aprobat programul IMM Invest, prelungirea pentru 2021, care include şi Programul Agro Invest, destinat fermierilor.

Anul trecut, când am implementat IMM Invest, au fost mai multe probleme şi am văzut nevoia de a crea un program special pentru fermieri, un program cu un plafon de 1 miliard de lei. Înţeleg că deja, suma este aproape solicitată deja şi dacă este un program de succes, aşa cum a fost şi IMM Invest, vom avea grijă să suplimentăm suma. În acelaşi timp, a fost aprobat şi proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru IMM Factor, la fel, un plafon de 1 miliard de lei, două ordonanţe de urgenţă aşteptate foarte mult de mediul de afaceri, anul trecut, acestea au susţinut economia şi rezultatele bune pe care le-am avut în economie anul trecut, cu cea mai mare creştere economică din trimestrul IV din UE, cu menţinerea locurilor de muncă”, a anunțat premierul.

Ministrul Finanțelor Publice Alexandru Nazare anunță că programul a fost prelungit până la 30 iulie 2021.

”Am susținut în ședința de Guvern de astăzi prelungirea programul IMM INVEST până la 30 iulie 2021. Totodată, am si introdus o serie de completări, respectiv extinderea categoriilor de beneficiari, modificarea criteriului de eligibilitate privind capacitatea de lichiditate a întreprinderilor solicitante, precum și includerea producătorilor de vinuri și bere în cadrul domeniilor eligibile. Subprogramul AGRO IMM INVEST se adresează exclusiv domeniilor de activitate din agricultură, pescuit, acvacultură și sectorul alimentar și prevede posibilitatea acordării unui grant suplimentar în valoare de 10% din creditul acordat față de grantul din cadrul IMM INVEST, în termen de 1 an, în funcție de utilizarea creditului garantat. Perioada de grație poate fi extinsă până la maximum 24 de luni pentru creditele de investiții, față de 18 luni, în cazul programului IMM INVEST”, a declarat ministrul Finanțelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.