Skip to content
Recent Spot VIDEO

Guvernul a prelungit termenul de depunere al Declarației Unice

Guvernul a adoptat marți, 12 martie, actul normativ care prevede prelungirea termenului de depunere al Declarației Unice privind impozitul pe venit și contribuții sociale.

Vom adopta astăzi un act normativ prin care venim în sprijinul contribuabililor persoane fizice și, totodată, în sprijinul organizațiilor non-profit. Persoanele fizice care au obligația depunerii Declarației Unice privind impozitul pe venit și contribuții sociale și a plății acestora vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și îndeplini obligațiile. Am prelungit acest termen de la 15 martie 2019, cum era inițial, la 31 iulie 2019. Toți cei care își plătesc obligațiile până la sfârșitul lunii iulie vor beneficia de o bonificație de 5% din impozitul pe venit și din contribuțiile sociale datorate pentru anul trecut. Din respect față de timpul cetățenilor și pentru a îmbunătăți relația contribuabililor cu administrația fiscală, declarația se completează și se depune online, atât prin intermediul Spațiului Privat Virtual, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Totodată, a fost prelungit și termenul până la care puteți depune declarația prin care donați  2% sau 3,5% din impozitul pe venit, dar și al organizațiilor neguvernamentale beneficiare care colectează, centralizează și depun Formularul 230, prelungim termenul de depunere al acestui document tot până la 31 iulie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.