Skip to content
Ediția de astăzi Social

Guvernul alocă 1,2 miliarde de lei pentru finalizarea plăților privind subvențiile către fermieri

Ministrul Agriculturii și Dezvolătrii Rurale Adrian Oros a anunțat că la rectificarea bugetară din ședința de guvern, Ministerul Agriculturii a primit o sumă de peste 1,2 miliarde de lei, care permite finalizarea tuturor plăților privind subvențiile către fermieri.

La această dată, din avansuri sunt plătite aproximativ 96%, pentru 750.000 de fermieri. S-au plătit până acum 1,370 de miliarde de euro, cu 103 milioane euro mai mult decât s-a plătit în tot anul trecut către fermieri. De asemenea, ne permitem să ne ținem de cuvânt, și anume să finalizăm acele despăgubiri pentru secetă pe care le-am inițiat în septembrie și să avem și alte cheltuieli legate de subvențiile pentru motorină”, a explicat demnitarul.

Totodată, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor, care venea să deblocheze o situație generată de o lege imperfectă a PSD – Legea 175/2020, care modifica Legea 17/2014 – și unde peste 49.000 de contracte erau blocate.

Ce prevede această ordonanță de urgență? Că toate tranzacțiile inițiate până la apariția legii, adică 13 octombrie 2020, să se facă pe vechea procedură, în așa fel încât să se evite litigii noi și blocarea acelor tranzacții, urmând ca toate tranzacțiile inițiate după 13 octombrie să se facă pe procedura nouă, respectând toate acele prevederi din lege privind dreptul de preempțiune și prioritizare a acestor preemptori. Tot astăzi, s-au plătit către cei care gestionează programele în școli, și anume consiliile județene și consiliile locale, s-au plătit către ei din partea Ministerului Agriculturii 33,9 milioane lei: 10 milioane lei distribuție fructe și legume în școli și 23 de milioane pentru distribuția laptelui și a produselor lactate”, a mai declarat Oros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.