Skip to content
Recent

Guvernul Dăncilă începe cu stângul: GAFĂ în prima OUG

Nici nu și-a început bine activitatea guvernamentală că, Guvernul condus de Viorica Dăncilă a și făcut prima gafă.

Mai exact, potrivit Digi 24, deși a crezut că a rezolvat problema privind declaraţia 600, cabinetul Viorica Dăncila a uitat un amănunt extrem de important. Deşi au prorogat termenul de depunere până la 15 aprilie, guvernul a uitat să umble şi la data limită privind efectuarea primei plăţi.

Astfel, am ajuns la situaţia aberantă în care putem depune formularul până la 15 aprilie, dar vom fi amendaţi pentru că nu am efectuat prima plată până la 25 martie.

„Contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice prevăzute la art. 155 alin. (2) se stabilește de organul fiscal competent, prin decizie de impunere, pe baza declarației prevăzute la art. 170 alin. (4). Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate se evidențiază lunar, iar plata se efectuează trimestrial, în 4 rate egale, până la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru”, se arată în art. 151 alin. (1) din Codul fiscal, conform digi24.ro.

Cu alte cuvinte, atât pentru CAS, cât și pentru CASS, românii cu venituri din activități independente, chirii, dividende, etc. au obligația să plătească pe 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie și 25 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.