Skip to content
Administrație locală

Guvernul promite bani pentru modernizarea bazinului de înot! Ce spun politicienii din Mehedinți

Guvernul a adoptat în ședința de luni, 9 septembrie, hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Reabilitare, modernizare dotare și extindere bazin de înot, municipiul Drobeta-Turnu Severin”. Lucrările vor dura aproape doi ani de zile și se va investi suma de 58.166 mii lei.

Președintele PSD Mehedinți Aladin Georgescu a declarat că adoptarea hotărârii ”este o dovadă că Guvernul PSD se îndreaptă către dorințele oamenilor, iar mehedințenii apreciază din plin măsurile luate pentru ei”.

În cadrul Ședinței de Guvern de astăzi, întrunită în condiții de legalitate deplină, în ciuda mesajelor de diversiune și intoxicărilor apărute, Executivul a luat decizii importante pentru români și în special pentru județul Mehedinți.

Astfel, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Bazinului de înot din Drobeta Turnu Severin. Investiția are o valoare de 12,3 milioane euro și este suportată în mare parte de Compania Națională de Investiții, la care se adaugă și o contribuție a Consiliului Județean Mehedinți. Am mers la Palatul Victoria astăzi și am purtat, înainte de ședința de Guvern, câteva discuții cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă și membrii Executivului pentru a susține acest proiect de hotărâre important pentru județul Mehedinți. În prezent, obiectivul se află la Compania Națională de Investiții, iar decizia de finanțare are la bază în primul rând Strategia de Dezvoltare a Județului Mehedinți, dorința Guvernului de revitalizare a infrastructurii sportive locale și naționale, crearea condițiilor necesare practicării sporturilor de masă benefice pentru sănătate, dar și crearea premiselor pentru creșterea performanțelor românești la nivel internațional. În plus, împreună cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Alin Chirilă, am făcut demersuri pentru obținerea finanțării necesare acestui obiectiv și pentru faptul că știm că locuitorii din Drobeta Turnu Severin și din județul Mehedinți au arătat că reabilitarea / modernizarea Bazinului de înot este principala investiție pe care și-o doresc implementată în orașul reședință de județ. Conform proiectului, Bazinul de înot va avea, pe de o parte, spațiul modern destinat înotului, cabinet medical, grupuri sanitare, vestiare, cabine de schimb, iar pe de altă parte, va avea spații pentru saună, masaj, jacuzzi, salină, dușuri, sală de fitness, birouri administrative și spații pentru depozitare. Totodată, se vor face lucrări necesare creșterii performanței energetice prin anveloparea clădirii. În urma investiției care se va face, Bazinul de înot din Drobeta Turnu Severin va fi unul care va corespunde organizării evenimentelor olimpice, acesta urmând să fie dotat cu toate echipamentele performante de monitorizare și măsurare a competițiilor. Îi mulțumesc doamnei premier Viorica Dăncilă, domnilor vicepremieri Daniel Suciu și Mihai Fifor, domnului ministru Eugen Teodorovici și secretarilor de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Adrian Ionuț Gâdea și Alin Chirilă pentru susținerea acestui proiect! Este o dovadă că Guvernul PSD se îndreaptă către dorințele oamenilor, iar mehedințenii apreciază din plin măsurile luate pentru ei”, a anunțat Aladin Georgescu.

Politicienii din Opoziție nu sunt însă atât de optimiști precum liderul social democrat.

Viceprimarul PNL Daniel Cîrjan a declarat pentru PSNews Mehedinți că s-ar bucura să se reabiliteze bazinul, dar a mai auzit asta timp de 7 ani și nu s-a trecut la acțiune.

Administrația PSD tot “reabilitează “ bazinul olimpic de 7 ani de zile de când sunt la guvernare naționala și locală. Am văzut pana acum zeci de știri de presă în preajma alegerilor cu reabilitarea bazinului olimpic. M-aș bucura să fie așa însă vă spun sincer că nu cred nimic până nu văd că se încep efectiv lucrările de reabilitare. Eu rămân la părerea mea că sunt doar acțiuni de campanie electorală în preajma alegerilor”, a declarat Daniel Cîrjan.

Și președintele PNL Mehedinți nu este încrezător în promisiunile celor de la Guvern.

Sperăm că nu este un gest de campanie electorală acum în preajma alegerilor. Spun asta în condițiile în care bazinul de înot a fost predat la Compania de Investiții cu ani în urmă și până în acest moment nu s-a făcut nimic”, a declarat pentru PSNews Mehedinți Virgil Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.