Skip to content
Ediția de astăzi

Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea şi pentru alegerea primarilor în două tururi

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că PSD continuă să deturneze rolul Parlamentului şi tergiversează adoptarea proiectelor importante şi urgente, de aceea asumarea răspunderii este singura soluţie pentru rezolvarea urgenţelor. În acest context, Turcan susţine că este posibil ca Guvernul să-şi asume răspunderea şi pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi.

PSD continuă să deturneze rolul Parlamentului şi tergiversează adoptarea proiectelor importante şi urgente. Acesta este motivul pentru care angajarea răspunderii este singurul mod de a rezolva urgenţele ACUM! Ziua de astăzi, din Parlament, a confirmat faptul că năravurile PSD nu se schimbă. Am văzut şi alianţe de conjunctură, şi lipsă de mobilizare, pe fondul unei majorităţi fragile, şi o lipsă completă de seriozitate în abordarea priorităţilor. Toate acestea pun în pericol dezvoltarea ţării”, a anunțat miercuri seara Raluca Turcan, potrivit PSNews.ro

De aceea, Turcan susţine că Guvernul Orban a decis să-şi angajeze răspunderea şi să-şi pună mandatul pe masă pentru legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale şi corectarea OUG 114.

România va putea avea, pentru prima dată în ultimii ani, o lege a bugetului adoptată la timp, astfel încât comunităţile locale să-şi poată croi propriile bugete şi să putem demara proiecte importante pentru români. Bugetul pe anul 2020 alocă mai multe fonduri pentru sănătate şi educaţie faţă de execuţia pe anul în curs. În plus, vom folosi banii europeni pentru finanţarea unor proiectele specifice, în aceste domenii. Autorităţilor locale le vor fi alocate, de asemenea, mai multe fonduri pentru a susţine investiţii în şcoli şi spitale”, a mai scris Turcan.

Potrivit acesteia, un alt obiectiv al bugetului este relansarea creşterii economice bazată pe investiţii, nu doar pe consum.

Vom menţine creşterile de pensii şi salarii”, a mai afirmat vicepremierul.

Raluca Turcan precizează că sunt incluse toate măsurile pozitive care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie:
– creşterea salariului minim brut;
– majorarea salariilor profesorilor;
– indexarea alocaţiilor de stat pentru copii cu rata inflaţiei;
– eliminarea supra-accizei la carburanţi;
– eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time;
– eliminarea taxelor introduse prin OUG 114.

”Pentru că astăzi PSD a refuzat să supună la vot alegerea primarilor în două tururi şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene din rândul consilierilor, PNL poate fi adus în situaţia de a angaja răspunderea Guvernului şi pe aceste două modificări legislative”, a mai afirmat Turcan.

Guvernul şi-a asumat deja răspunderea pe mai multe proiecte – prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/2019 şi Legea plafoanelor.

De asemenea, Guvernul a anunţat, miercuri, că-şi va angaja răspunderea peLegea bugetului, pe Legea asiurărilor sociale şi pe abrogarea OUG 114/2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.