Skip to content
Recent Spot

Guvernul trimite Corpul de control al prim-ministrului la Complexul Energetic Oltenia S.A.

Premierul Viorica Dăncilă a dispus ca începând de joi, 17 ianuarie, Corpul de control al primului-ministru să declanșeze un control la societatea Complexul Energetic Oltenia – S.A pentru a verifica dacă au respectat prevederile legale privind regulile de guvernanță corporativă, modului de stabilire și acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societății Complexul Energetic Oltenia – S.A., respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă la nivelul acestei entități, exploatarea resurselor minerale și constituirea stocurilor și realizarea programelor anuale de investiții și dezvoltare.

Guvernul mai anunță că au mai fost efectuate acțiuni de control ce au vizat alte obiective:

  • încheierea de către societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a unui contract de transfer al activului Unității Miniere de Carieră Berbești către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora S.A. Râmnicu Vâlcea;
  • preluarea de către societatea Electrocentrale Grup S.A. a datoriei societății Termoelectrica S.A. față de societatea Complex Energetic Oltenia S.A;
  • respectarea de către societatea Complex Energetic Oltenia S.A. a prevederilor legale cu privire la angajarea și plata cheltuielilor de sponsorizare și a altor cheltuieli de finanțare a unor activități sportive.

Dintre acestea, în anul 2018, au fost finalizate două acțiuni de control ce au vizat primele două obiective enunțate mai sus, iar concluziile rezultate au fost comunicate instituțiilor abilitate.

Totodată, au fost sesizate organele de urmărire penală pentru verificări și măsuri potrivit competențelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.