Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Hramul de vară al bisericii Grecescu din Drobeta Turnu Severin

Miercuri, 24 iunie, în ziua prăznuirii Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, biserica Grecescu din Drobeta Turnu Severin îmbracă straie de sărbătoare, evenimentul fiind prilejuit de praznuirea hramului de vară al vechii catedrale a urbei Severinului.

La eveniment va particip, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Preasfinția Sa va liturghisi având alături un ales sobor de preoți și diaconi. Slujba va începe în jurul orei 09:00.

La finalul Sfintei Liturghii va fi săvârşită slujba parastasului pentru ctitorii sfântului locaş de închinare.

Biserica Grecescu este ctitorie din 1868 a familiei de boieri Ioan şi Ioana Grecescu, care au ridicat şi spitalul din apropiere, cunoscut sub acelaşi nume. La realizarea proiectului, Carol I a angajat arhitectul Capitalei, urmând ca biserica să se ridice după stilul celei domneşti de la Curtea de Argeş.

Valoarea şi frumuseţea acestui locaş religios sunt date şi de pictura interioară, în stil neoclasic, creaţie a lui Gheorghe Tătărescu (1872). Biserica a fost sfinţită în 1875, iar în 1884 a devenit prima catedrală ortodoxă a oraşului Turnu Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.