Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Incendii pe bandă rulantă în Mehedinți

Pompierii mehedinţeni au fost solicitaţi miercuri, în doar trei ore, să intervină pentru stingerea a nouă incendii, opt dintre acestea manifestându-se la vegetaţie uscată şi unul la o casă nelocuită.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată ce s-au manifestat în cartierul Dudaşu Schelei, dar şi pe raza localităţilor Izvoru Bârzii şi Şimian. Deoarece aceste incendii au fost anunţate la scurt timp de la izbucnire, pompierii au reuşit să limiteze pagubele, flăcările cuprinzând o suprafaţă de circa 400 de metri pătraţi de cultură de viţă-de-vie şi circa două hectare de vegetaţie uscată.

Alte patru incendii au fost stinse de către pompierii strehăieni, care au acţionat pentru localizarea lor, împiedicând extinderea acestora. Circa 20 de hectare au fost cuprinse de flăcări, dintre care 15 hectare numai în localitatea Brezniţa Motru, unde alături de pompieri au acţionat şi şase voluntari ai SVSU. Celelalte trei incendii s-au manifestat în localităţile Strehaia şi Ciochiuţa, fiind afectate circa cinci hectare de vegetaţie uscată şi două hectare de coceni de porumb.

Ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetăţeni, şi pompierii din cadrul Staţiei Vânju-Mare au intervenit pentru stingerea a două incendii, anunţate la un interval de trei minute. Unul dintre acestea a izbucnit în oraşul Vânju-Mare şi a cuprins circa 15 hectare de vegetaţie uscată, iar altul s-a manifestat la acoperişul unei case nelocuite din localitatea Salcia.

”Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, ca urmare a folosirii focului pentru igienizare, recomandăm cetăţenilor ca arderea să se execute în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supravegere permanentă, în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii. De asemenea, cetăţenii trebuie să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii şi să nu părăsească locul arderii înainte de stingerea completă a focarelor”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

Totodată, ISU Mehedinți mai face precizarea că arderea miriştilor, vegetaţiei uscate, resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.