Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Incendiu la Dubova. Un elicopter a fost solicitat

UPDATE 15:18

În urma executării recunoașterii aeriene, s-a observat că incendiul se manifestă pe două părți ale versantului, accesul forțelor de intervenție fiind îngreunat din cauza terenului accidentat. În funcție de evoluția situației și a resurselor disponibile la nivel național, se va solicita intervenția aeriană pentru stingerea tuturor focarelor.

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Mehedinti a transmis vineri, 16 iulie, că pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la vegetație uscată și litieră într-o pădure de rășinoase din Parcul Natural Porțile de Fier, zona Dubova – Tișovița.

„Din primele estimări, incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 5 – 6 hectare. Efectivele au fost suplimentate gradual, în prezent, la fața locului acționând 17 pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta-Turnu-Severin și Orșova, dar și lucrători ai Ocolului Silvic Orșova.”

De asemenea, în sprijin, a fost solicitat și un elicopter care va efectua o recunoaștere aeriană pentru a evalua situația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.