Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Incendiul de la fabrica de prelucrare a lemnului, provocat de un conductor electric deteriorat

 

Pompierii spun că intervenția pentru stingerea unui incendiu izbucnit sâmbătă după-amiaza, la o hală a fabrici din Drobeta Turnu Severin a cărui principală activitate este prelucrarea materialului lemnos, a fost una dificilă.

La locul evenimentului au fost mobilizate opt echipaje de pompieri cu şase autospeciale de lucru cu apa și spumă, o autospecială de descarcerare şi o autoplatformă.

Pentru gestionarea optimă a evenimentul, în teren, s-a deplasat şi grupa operativă a inspectoratului, intervenţia fiind condusă de către prim-adjunctul inspectorului șef.

In sprijin au acţionat şi trei autospeciale din cadrul Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă, precum si o autocisterna din cadrul SECOM.

Flăcările au cuprins: acoperișul tip șarpantă cu izolație și învelitoare din tablă pe structură din lemn, pe o suprafață de circa 1000 de metri pătraţi, circa 20 metri liniari din banda transportoare, confecționată din cauciuc, ce alimenta cazanul centralei termice amplasate in interiorul halei, şi diverse instalații și echipamente electrice.  Totodată, a fost afectat unul din cele două cazane ale centralei termice.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un conductor electric cu izolaţie deteriorată în urma unei acţiuni mecanice sau fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.