Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Încep controalele la asociațiile de proprietari din Turnu Severin

 

Primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu, a anunțat vineri că începând de săptămâna viitoare vor fi verificate 10 asociații de proprietari din oraș.

Controale vin pe fondul mai multor reclamații venite din partea cetățenilor, care sesizează diverse nereguli în activitatea asociațiilor de proprietari.

”Îi anunț pe domnii președinți și administratori de asociații că este obligatoriu să ne prezinte documentele, actele contabile. Nu mergem să dăm cu barda, sunt controale firești, vrem să avem o situație clară a acestor asociații, urmând ca pe viitor să punem lucrurile la punct, așa cum este normal și cum ne-o cer cetățenii”, a declarat primarul Marius Screciu.

Controalele vor începe de luni, 24 iunie a.c.,  la 10 asociații de locatari care însumează 3.537 de apartamente și vor fi efectuate de Biroul de Îndrumare și Control Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei Drobeta-Turnu Severin în colaborare cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați (CECCAR) Mehedinți.

Primarul Marius Screciu a mai anunțat că se are în vedere în perioada următoare și organizarea unui curs pentru președinții și administratorii de asociații de proprietari axat pe tot ceea ce înseamnă gestiunea unei asociații de locatari.

Iulian Cristian Bosoancă, președintele CECCAR Mehedinți, a precizat că în timpul controalelor vor fi analizate aspecte cu privire la situația economico-financiară a elementelor de activ și de pasiv ale asociațiilor, a mijloacelor bănești, disciplina financiară, utilizarea documentelor prevăzute de lege, plata obligațiilor către bugetul de stat, soldurile furnizorilor și alte aspecte.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.