Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent

Începe cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Medieval al Cetăţii Severinului

 

Festivalul Medieval al Cetății Severinului, ajuns la a IV-a ediție, va debuta vineri, 30 august, la Drobeta Turnu Severin. Și în acest an organizatorii au pregătit multe surprize pentru participanți, de la tabere medievale, demonstrații de luptă cu cavaleri până la parada costumelor de epocă și concurs de tir cu arcul istoric.

Festivalul Medieval al Cetăţii Severinului, la care sunt invitaţi severinenii şi turiştii în perioada 30 august – 1 septembrie, a ajuns la cea de-a patra ediţie.Cavaleri în armuri, domniţe, fierari, menestreli, dansatori, comedianţi şi meşteri sunt pregătiţi, pentru trei zile, să transforme acest loc istoric în ceea ce odinioară era Cetatea Medievală a Severinului.

Programul festivalului este plin de surprize: demonstraţii de lupte cavalereşti, muzică medievală, ateliere de fierărie, încălţăminte, curelărie, crestături în lemn, ţesut la război, crotorie şi broderie, fabricare de zale, ateliere interactive , expoziţii de arme şi armuri.

„Tradiția Festivalului Medieval al Cetății Severinului continuă şi anul acesta cu cea de-a IV-a ediție. În zilele de 30 August – 1 Septembrie vă vor încânta cu un spectacol incendiar participanți talentați din Serbia, Bulgaria, Slovacia și Belarus! Lupte medievale, ateliere meșteșugărești, muzică și dansuri din perioada medievală, tir cu arcul și bucătăria medievală sunt doar câteva dintre surprizele pregătite!”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

Festivalul va debuta vineri seară, începând cu ora 20,30 cu o paradă cu făclii în centrul Severinului, după care are loc festivitatea de deschidere. Seara se va încheia cu un concert de excepție al formației de muzică medieval din Arad, Lupus Dacus, în Cetatea Medievală, la ora 21,30.

Programul festivalului este următorul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.