Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Îndrumări pentru parohii și mănăstiri în urma hotărârii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență

În contextul răspândirii epidemiei de Coronavirus, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență prin Hotărârea nr.11/17.03.2020, prevede, pentru protejarea populaţiei, printre alte măsuri, suspendarea tuturor activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală realizate în spații închise.

De asemenea, se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise.

Slujbele religioase (Sfânta Liturghie, Sfântul Maslu, Înmormântările, precum și orice altă slujbă) se vor desfășura în aer liber (în curtea bisericii, în altarul de vară) cu participarea a maximum 100 de credincioși, păstrându-se distanța de minimum un metru între cei prezenți.

”Îndemnăm pe toţi preoţii şi credincioşii din cuprinsul Episcopiei Severinului şi Strehaiei să respecte măsurile şi îndemnurile dispuse de autoritățile publice, respectându-se, totodată, libertatea religioasă a credincioşilor de a participa la viaţa liturgică a Bisericii şi de a primi asistență religioasă.

Înainte de Otpustul Slujbei (Sfânta Liturghie, Vecernie sau Pavecerniță) se vor rosti atât Rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii trimisă de Patriarhia Română, precum şi Rugăciunea pentru chemarea milei lui Dumnezeu la toată primejdia de obşte şi neputinţa din Molitfelnice sau Aghiasmatare”, se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.