Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Informare meteorologică de disconfort termic ridicat, de miercuri până vineri

 

Meteorologii au emis o informare potrivit căreia de miercuri până vineri disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. În aceste zile, în special în sudul ţării, temperaturile vor ajunge frecvent la 35 de grade Celsius.

 Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteorologică pentru 21, 22 si 23 august, când disconfortul termic va fi ridicat, îndeosebi în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

„Pe parcursul zilei de miercuri (21 august), local în vestul, nord-vestul, sudul şi sud-estul ţării, iar joi (22 august) şi vineri (23 august), cu precădere în sud se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35 de grade, iar izolat în jurul a 37 de grade, în special în Lunca Dunării”, arată meteorologii.

Ei spun că vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic va continua să fie ridicat şi pe parcursul zilelor de sâmbătă (24 august) şi duminică (25 august).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.