Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi

Infrastructura de apă și apă uzată din Mehedinți va fi reabilitată și extinsă cu bani europeni

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a anunțat că Infrastructura de apă și apă uzată din Mehedinți va fi reabilitată și extinsă cu fonduri europene.

Mai multe localități din județul Mehedinți vor beneficia de rețele de apă potabilă modernizate și servicii de canalizare mai bune în urma unui proiect finanțat cu fonduri europene care va fi implementat de operatorul regional SECOM S.A. Consiliul Județean Mehedinți s-a alăturat proiectului în calitate de beneficiar, parte din rețelele ce vor fi modernizate sau extinse fiind în proprietatea județului. Mai exact, este vorba despre rețelele care leagă municipiul Drobeta Turnu Severin de localitățile Breznița Ocol, Șimian și Halânga. Alte unități administrativ teritoriale beneficiare sunt Baia de Aramă, Strehaia, Vânju Mare, Hinova, Vânjuleț, Jiana și Burila Mare”, a anunțat Aladin Georgescu.

În cadrul ședinței Consiliului Județean de marți, 29.12.2020, au fost aprobate patru proiecte de hotărâre cu privire la această investiție. Implementarea are ca obiectiv creșterea gradului de calitate a apei destinată consumului uman, dar și creșterea nivelului de conectare și tratare a încărcării organice biodegradabile.

Consiliul Județean Mehedinți va participa la cofinanțarea acestui obiectiv de investiții cu suma de 367.614 euro, valoarea totală a proiectului fiind de 18,5 milioane euro. Este un proiect important pentru infrastructura de utilități a județului și sunt convins că asigurarea unei alimentări continue cu apă potabilă pentru locuitori va contribui semnificativ la reducerea nivelului de risc generat de apă pentru sănătatea publică. De asemenea, proiectul mai urmărește să reducă și pierderile de apă din rețeaua de distribuție”, a mai completat Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.