Skip to content
Focus Recent

Înghite PNL ”broscoiul” pentru ”prinț”?!? Bursa zvonurilor politice

Apropierea alegerilor prezidențiale agită din nou scena politică, deși în mod normal în lunile de vară e multă apatie. Președintele Klaus Iohannis, singurul candidat sigur, care este susținut de PNL, se pregătește deja de campanie.

Și restul partidelor politice lucrează febril, comandă sondaje, pentru a-și stabili candidatul. De la USR PLUS s-a tot auzit că prezidențiabilul urmează să fie ales dintre Dacian Cioloș și Dan Barna.  Însă situația și calculele par să se fi complicat puțin, în urma publicării rezultatelor alegerilor europarlamentare.

Scorul obținut de USR&PLUS le-a provocat emoții liberalilor și președintelui Klaus Iohannis. Și, potrivit unor surse politice citate de ȘtiripeSurse Klaus Iohannis și Dacian Cioloș au negociat, au ajuns la o înțelegere care prevede că Cioloș nu va candida la prezidențiale. Candidatul alianței USR-PLUS va fi Dan Barna, cel despre care Iohannis crede că-l va învinge mai ușor, chiar dacă va avea loc o confruntare în turul II. În schimbul retragerii, Dacian Cioloș a obținut promisiunea lui Iohannis că va fi prima opțiune de premier.

Asta ar reprezenta, cel mai probabil, pentru mulți liberali o lovitură în ”stomac”. E ca și cum ar înghiți broscoiul pentru prinț. Dacian Cioloș a fost premierul tehnocrat cu care liberalii au defilat în campania din 2016. Rezultatul este știut…Cioloș s-a comportat cu liberalii ca o prima donă, cu ifose, care în momentul critic, a transmis un mesaj confuz electoratului: că votează și cu PNL și cu USR. Credem că mulți liberali nu au uitat, dar mai ales NU au iertat. Dacă scenariul e veridic, oare va reuși Iohannis să îi facă pe liberali să înghită iar ”broscoiul”?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.