Skip to content
Focus Recent

Inițiativa cetățenească Fără Penali în funcții publice anunță că s-au adunat 1 milion de semnături

Inițiativa cetățenească Fără Penali în funcții publice anunță că a strâns un milion de semnături, care provin de la români din marile orașe, din comune, de la sate și de la românii din diaspora. La campania de strângere a semnăturilor au participat 5.000 de voluntari, iar partidul politic care și-a asumat strângere de semnături pentru această inițiativă a fost Uniunea Salvați România.

În județul Mehedinți s-au strâns, până la data de 21 august, 4.784, destul de puține în comparație cu alte județe din țară.

În cele cinci luni de campanie, au fost implicați peste 5.000 de voluntari din toate colțurile României și din diaspora care s-au alăturat demersului de a face cunoscut mesajul inițiativei: România are nevoie de oameni integri la conducere. Unii dintre ei au fost victime ale numeroaselor abuzuri din partea poliției, jandarmeriei și primarilor care s-au folosit de funcțiile lor pentru a opri strângerea de semnături. Primarii au respins autorizații de amplasare a corturilor după ce au cerut numeroase autorizații inutile, au interpretat legea discreționar ori au dat ordin poliției să amendeze voluntarii pentru că își exercitau un drept constituțional, acela de a strânge semnături în stradă. La succesul inițiativei a contribuit și semnalul transmis de actorii români. Peste 80 de artiști din toată țara au răspuns la apelul făcut de Marius Manole și timp de o săptămână au schimbat scena cu strada strângând peste 90.000 de semnături. După săptămâna actorilor, voluntarii au primit ajutor de la farmaciști, pensionari și bloggeri care au ieșit în Piața Universității pentru a le transmite bucureștenilor că România are nevoie de oameni cinstiți în funcții publice”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a inițiativei.

Potrivit Legii 189/1999, inițiativa are nevoie de 500.000 de semnături, dintre care 20.000 să provină din cel puțin 21 de județe din țară, strânse în șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial. Inițiativa Fără Penali îndeplinește ambele condiții și va ajunge în Parlament după ce semnăturile vor fi validate de primării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.