Skip to content
Recent Social

Inițiativa PNL: Criminalii, pedofilii, violatorii şi corupţii să nu mai poată fi eliberaţi condiţionat

Deputatul PNL Florin Roman anunță că a iniţiat şi depus o propunere legislativă prin care criminalii, pedofilii, violatorii şi corupţii să nu mai poată fi eliberaţi condiţionat.
Din păcate, în ultima perioadă am asistat la o explozie a fenomenului infracţional ca urmare a adoptării şi aplicării Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Noile reglementări au condus la rezultate nefaste în ceea ce priveşte siguranţa cetăţenilor români. Realitatea ne-a arătat că acei condamnaţi, care au fost eliberaţi condiţionat, în loc să demonstreze că s-au îndreptat în fapt au recidivat. Tocmai de aceea, în calitate de deputat PNL, am iniţiat şi depus o propunere legislativă prin care vin şi corectez această situaţie. Propun, astfel, modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal având ca obiectiv reducerea recrudescenţei fenomenului infracţional, dar şi pentru a conduce la o responsabilizare mult mai mare în actul de justiţie şi în sistemul penitenciar”, a declarat liderul liberal.
Florin Roman crede că ”criminalii, violatorii, tâlharii, pedofilii sau corupţii nu merită să se întoarcă în societate fără să plătească pentru faptele comise”.
În luna mai Ministerul Justiţiei a făcut public numărul deţinuţilor care au fost eliberaţi ca urmare a legii recursului compensatoriu dar şi faptele pentru care aceştia au fost încarceraţi iniţial. Pe lângă cei peste 2.000 condamnaţi pentru fapte precum omor, omor calificat sau lovituri cauzatoare de moarte, alţi peste 14.000 de deţinuţi condamnaţi pentru diverse alte infracţiuni precum viol sau pornografie infantilă au fost eliberaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.