Skip to content
Ediția de astăzi

Inspecția Judiciară ia atitudine după sesizarea Luju.ro: o verifică din nou pe Kovesi

 

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticoruție, Laura Codruța Kovesi, a fost reclamată la Inspecția Judiciară de către redacția Lumea Justiției.

Motivul invocat de site-ul Luju.ro pentru formularea acestei reclamații este că șefa DNA ar fi ajuns ”sa minta cum respira in probleme de maxim interes national, care au scandalizat nu doar societatea, dar si magistratura, de la asociatiile profesionale si pana la varful CSM”.

În acest context, Inspecția Judiciară a luat atitudine: o verifică din nou pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA. Concret: inspectorii judiciari au înregistrat solicitarea făcută de cei de la luju.ro și urmează să facă verificări vizavi de comunicatul în care Kovesi a mințit spunând că nu există niciun protocol de colaborare între SRI și DNA. Totuși, se pare că acel protocol există și a fost desecretizat, informează Antena3.ro

Dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat, cercetarea disciplinară pleacă către Consiliul Superior al Magistraturii, secția de procurori, iar cei de acolo vor decide dacă Kovesi a încălcat sau nu legea și se poate ajunge până la excluderea ei din magistratură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.