Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Instanța a decis: Kovesi este nevinovată

Câștig de cauză pentru Laura Codruța Kovesi. Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a respins recursul înaintat de Inspecția Judiciară, după ce Secția pentru procurori din CSM a respins cererea IJ de a o sancționa pe Laura Codruța Kovesi. Motivul: și-a trimis o consilieră, care era judecător, să facă un control la două structuri teritoriale ale DNA.

Decizia de luni a fost luată în majoritate, trei judecători au fost pentru respingere, doi pentru admitere.

Cei doi judecători care au fost admiterea recursului și sancționarea cu avertisment au fost Corina Corbu și Maria Hrudei.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că s-a înscris într-o procedură internaţională pentru a dovedi profesionalismul procurorilor români şi că a încercat să apere onoarea şi prestigiul magistraţilor.

Nu sunt vinovată de săvârşirea vreunei abateri disciplinare. Faptul că răspunsurile mele trimise Comisiei parlamentare nu au plăcut nu e vina mea. Am o decizie definitivă de clasare, într-un dosar penal, în care se spune că nu am săvârşit nimic. Cu privire la ‘nimic’ nu pot să aduc niciun fel de probe. Decizia Curţii Constituţionale spune că trebuie să mă prezint în faţa Comisiei parlamentare sau să prezint documente relevante. Pentru prima dată, avem o decizie a Curţii Constituţionale care se aplică unei singure persoane fizice – Laura Codruţa Kovesi. Nu există în decizia Curţii Constituţionale obligaţia de a mă prezenta, ci este o alternativă – de a mă prezenta sau de a furniza informaţii. Decizia Curţii Constituţionale este o decizie pentru o persoană. Acolo nu sunt menţionată ca procuror general sau procuror-şef al DNA, ci ca doamna Laura Codruţa Kovesi. Eu am respectat decizia Curţii şi am furnizat răspunsuri Comisiei parlamentare. Care sunt probele că eu am acţionat cu intenţie pentru a ştirbi din încrederea cetăţenilor în sistemul de justiţie? M-am înscris într-o procedură internaţională pentru a dovedi profesionalismul procurorilor români. Ce probe sunt că am afectat prestigiul justiţiei? Articole de presă? Cum trebuia să mă apar? Să lipesc toate articolele din presa internă şi internaţională? Articolele jurnaliştilor nu trebuie să fie criteriul fundamental că prestigiul justiţiei a fost afectat, a spus Kovesi, în sala de judecată.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.