Skip to content
Recent

Întâlnire între sindicaliștii din penitenciare și ministrul Justiției. Bilanțul lui Toader

În cursul zilei de vineri ar urma să aibă loc o întâlnire între membrii sindicatelor din penitenciare și ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a discuta îmbunătățirea condițiilor de lucru.

Pe acest fond, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor vor ajunge la Ministerul Justiției în jurul orei 10:00. Pe lista revendicărilor se află rezolvarea condiţiilor de lucru improprii, a deficitului de personal şi plata orelor suplimentare nerecuperate, după cum informează News.ro. Sindicaliștii afirmă că nu se așteaptă la minuni, dar, dacă ministrul Justititiei refuză în continuare dialogul, angajaţii din penitenciare vor relua protestele începând de vineri.

„Urmare a scandalului provocat de existanta celor peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate în ultimii 2 ani, ministrul Justiţiei a promis în decembrie 2017 că va promova un proiect de act normativ prin care datoria Guvernului faţă de personalul din penitenciare să fie plătită, urmând că, pe viitor, aceste ore suplimentare să fie plătite la timp. Cerem, deci, finalizarea şi transmiterea acestui proiect de act normativ spre aprobare, munca forţată fiind interzisă prin Constituţie. Pe agenda de lucru vom include şi propuneri referitoare la statutul poliţiştilor de penitenciare, eliminarea discriminărilor şi disfuncţionalităţilor din legislaţia salarizării şi pensionării, dar şi soluţii pentru deblocarea negocierilor colective, aflate la acest moment într-un impas care poate duce la un conflict de muncă”, mai spun sindicatele din penitenciare.

De asemenea, vineri dimineață ministrul Justiției a postat pe o rețea de socializare, un bilanț al măsurilor luate pe parcursul anului trecut pentru dezvoltarea sistemului penitenciar, în care vorbeşte despre ceea ce s-a făcut pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, precum: majorarea cu 10% a salariilor sau suplimentarea cu 1.000 de posturi a schemei de personal, precum și crearea a 170 de locuri noi de cazare (realizate prin transformarea unor spatii existente) şi modernizarea a 200 de locuri.

Citiți bilanțul integral al ministrului Justiției AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.