Skip to content
Focus Recent

Intră sau nu USR la guvernare? Răzgândirea ”noilor” politicieni

Aparent la orizont se ivește o criză guvernamentală. ALDE a decis să se retragă de la guvernare. Declarativ aproape! De ce declarativ? Pentru că au fost raportate numeroase cazuri, în ultimele zile, în care alianța funcționează de minune, în continuare, în Consilii Locale sau Județene. Așa că mimează Opoziția, de dragul de a mima.

Între timp premierul a transmis președintelui o serie de propuneri de miniștri pentru a-i înlocui pe demisionari. Iohannis i-a transmis: NU AI SĂ VEZI! Mergi în Parlament și obține votul majoritar. Dăncilă i-a dat și ea replica: așa voi face! Nu plecăm de la Guvernare. Ne pasă de scumpa noastră țărișoară.

Practic cei de la PSD nu mai au majoritate în Parlament și dacă ”noile” partide de Opoziție nu ar face Opoziție doar de dragul Opoziției atunci nu ar avea voturile pentru a primi susținerea necesară. Cei de la PNL, prin vocea liderului, spun că sunt pregătiți în orice moment să preia guvernarea, însă…însă…fără să facă o majoritate cu cei care au girat deja guvernul PSD. Pe bună dreptate! Îți vine să treci puntea, dar parcă nu ai vrea să te afli cu lupul pe punte.

Ce au spus cei de la USR? Că ar vrea și nu prea, dacă se poate nu acum, când or fi mai pregătiți.

Președintele USR Dan Barna a transmis că USR poate intra la guvernare DOAR dacă există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie.

Când și-au dat seama că nu prea mai merge vrem, dar nu acum, s-au răzgândit.

Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenţi, însă este nevoie – şi aici suntem consecvenţi pe mesaj – avem nevoie de o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care are nevoie România. Nu mai putem prosti la nesfârşit electoratul că trebuie făcute reforme, dar de fapt să nu le facă nimeni altcineva. Noi considerăm că aceste reforme pot fi făcute cu o majoritate parlamentară. În egală măsură suntem perfect responsabili pentru situaţia care urmează. Vom susţine moţiunea de cenzură, am spus lucrul acesta şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări care să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate”, a spus Barna.

Vom vedea cum vor decurge lucrurile, dar uneori calculul politic, chiar și al celor care se dau neprihăniți, primează și noi stăm și asistăm, pentru moment neputincioși, dar vine vremea votului și atunci vom decide pe cine sancționăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.