Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi

Inundațiile au produs pagube în mai multe localități din Mehedinți

Prefectul județului Mehedinți Cristinel Pavel a anunțat că inundațiile din ultimele ore au produs pagube în mai multe localități.
Precipitațiile abundente, care au căzut în perioada 04-05.01.2021, au produs pagube în 4 unități administrativ-teritoriale (23 de localități afectate) din județul Mehedinți: Obârșia Cloșani, Corcova, Prunișor și Baia de Aramă. Potrivit datelor preliminare transmise de Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, au fost avariate 25 de case, au fost afectați 3 km de drum județean, 18,2 km drum comunal, 12,4 străzi/ulițe comunale, 9,2 km drum forestier/exploatare, 1 pod avariat, 15 podețe avariate, au fost inundate 108,5 ha teren arabil, 28,5 ha pășuni/fânețe”, a anunțat prefectul.
Drept urmare în perioada următoare, o comisie formată prin Ordin al Prefectului județului Mehedinți, din care fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al Județului Mehedinți, Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți, ai primăriilor din comunele afectate, se va deplasa în teren în vederea evaluării pagubelor produse în județ.
În perioada 04-05.01.2021, pe teritoriul județului Mehedinți, s-au înregistrat cantități de precipitații însemnate, totalizând 33,6 l/mp la Strehaia, 39,9 l/mp la Corcova, 50,1 l/mp la Șișești, 62 l/mp la Tarmigani, 67,01 l/mp la Tarnița. Aceste precipitații au dus la creșteri de niveluri și debite pe cursurile de apă din județ, depășindu-se cotele de apărare la mai multe stații hidrometrice. Cantitățile mari de precipitații căzute au dus și la scurgeri de pe versanți, care au afectat mai multe obiective”,  a mai declarat prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.