Skip to content
Ediția de Astăzi Spot VIDEO

Iohannis despre recursul compensatoriu: Siguranța cetățeanului român nu este negociabilă! Solicit Guvernului o analiză profundă și prezentarea de soluții!

Președintele României Klaus Iohannis a cerut Guvernului să facă într-un timp scurt o analiză profundă și să vină cu soluții, pe marginea recursului compensatoriu, care să permită omului de rând să stea liniștit acasă și să nu se teamă că un delicvent eliberat vine peste el.

O a doua chestiune pe care vreau să o menționez este chestiunea recursului compensatoriu. Foarte mulți au observat și s-a discutat foarte mult în diferite emisiuni și alte medii despre delincvenți care au fost eliberați mai repede decât au avut sentința în baza a ceva ce se numește recursul compensatoriu, adică au fost eliberați mai repede fiindcă condițiile în închisorile din România sunt proaste. Această chestiune a fost posibilă în baza unei legi care este în vigoare. Pe de altă parte, trebuie să spun foarte clar și răspicat: siguranța cetățeanului român nu este negociabilă. Așadar, trebuie să tragem câteva concluzii și asta rapid și să venim cu măsuri care permit omului de rând să stea liniștit acasă și să nu se teamă că un delicvent eliberat vine peste el. Am observat tot felul de poziții și la guvernanți, și din majoritatea parlamentară, dar și din opoziție, care toate seamănă între ele. Se caută un vinovat pentru această lege. Eu vă spun clar: nu asta este soluția. Căutarea vinovaților în alte guvernări și în alte majorații nu a rezolvat încă niciodată vreo problemă. Și de aceea, solicit Guvernului României să facă într-un timp scurt o analiză profundă și să vină cu soluții. Repet: Solicit Guvernului o analiză profundă și prezentarea de soluții! Aceste soluții trebuie să vină de la Guvern, de la Ministerul de Justiție, se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislația. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină și să caute vinovați în loc să caute soluții. Repet: solicit Guvernului României să vină urgent cu soluții pentru această chestiune”, a declarat președintele României.

Surse politice au declarat pentru Mediafax că premierul Viorica Dăncilă va avea o întâlnire, miercuri în jurul orei 12.00, la Palatul Victoria, cu ministrul Justiției Tudorel Toader pentru a discuta despre recursul compesatoriu.

Ministerul Justiției a anunțat că în perioada 19.10.2017-23.11.2018 au fost eliberați, în baza legii recursului compensatoriu 10.880 de deținuți.

Vicepreședintele PNL Florin Roman anunță că în cadrul răspunsului primit de la ministerul Justiției 188 de infractori au fost e liberați mai devreme în baza legii regimului compensatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.