Skip to content
Ediția de astăzi

Iohannis, după consultări de la Cotroceni – Nu a desemnat premierul! Va convoca noul Parlament pe 21 decembrie

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, 14 decembrie, după sesiunea de consultări cu partidele politice că nu au fost întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern.

Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formațiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament, care se va constitui în urma alegerilor parlamentare. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții acestor formațiuni și mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a mai spus că va convoca noul Parlament pentru data de 21 decembrie.

Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament și pot să vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie – săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament”, a mai precizat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.