Skip to content
Recent

Iohannis, întâlnire importantă privind Președinția Consiliului UE

 

Președintele României, Klaus Iohannis, participă vineri la o reuniune informală la nivel de șef de stat la Ruse, în Bulgaria.

La întâlnire vor participa și șefii de stat din Bulgaria și Austria, astfel fiind reuniți președinții celor trei state care dețin succesiv Președinția Consiliului Uniunii Europene (UE) anul acesta și  în primul semestru al anului viitor, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale remis redacției PSnews.ro.

Cei trei șefi de stat vor discuta despre agenda europeană actuală, pentru o mai bună coordonare și cooperare în timpul celor trei președinții ale Consiliului UE.

Iohannis va exprima în cadrul întâlnirii interesul României de a colabora cu Bulgaria și Austria, obiectivul țării noastre fiind promovarea unei abordări pragmatice, precum și a unor obiective fezabile, pentru ca rezultatele să fie concrete, se mai arată în comunicat.

Președintele României va avea întâlniri bilaterale cu șefii de stat din Bulgaria și Austria, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte legate de agenda bilaterală, europeană și regională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.