Skip to content
Recent Spot

Iohannis: Obiectivul meu pentru alegerile prezidențiale este câștigarea unui al doilea mandat de Președinte

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că vrea să câștige un nou mandat de președinte și la alegerile prezidențiale va fi susținut de Partidul Național Liberal.

La sfârșitul anului vom avea alegeri prezidențiale și reiterez ce am mai spus, voi intra în competiție pentru un nou mandat de Președinte. Pe întreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele României, sunt o mai profundă și mai bună integrare europeană, consolidarea posturii noastre în cadrul NATO și poate chiar reușim în cursul acestui an să avem o întărire a prezenței NATO pe flancul estic, ceea ce, cu siguranță, ar fi bine, ar fi foarte bine pentru noi. Și unul din obiectivele mari, foarte importante, pentru mine și în anul 2019 este consolidarea statului de drept în România, asta însemnând, evident, printre altele, și continuarea în forță a luptei împotriva corupției. Personal, obiectivul meu pentru alegerile prezidențiale este câștigarea unui al doilea mandat de Președinte al României. (…) Clar, mă susține PNL. Este partidul din care provin, este partidul care a hotărât de multă vreme că mă va susține pentru un al doilea mandat”, a declarat șeful statului vineri, 4 ianuarie, în cadrul unei declarații de presă de la Cotroceni.

Întrebat dacă se teme de vreun contracandidat, Klaus Iohannis a spus că nu.

Da, sunt foarte optimist. Nu mă tem de niciun contracandidat. Nu mă tem niciodată de contracandidați. Alegerile sunt alegeri. Cine dorește să obțină un mandat trebuie să se prezinte în postura de candidat. Eu mă voi prezenta și sunt optimist, da! Eu cred că orice cursă electorală are un parcurs pe care îl cunoaștem, cu campanie electorală, dar, în final, important este ce doresc alegătorii. Și la sfârșitul anului 2019 vom ști ce Președinte și-au dorit românii”, a mai spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.