Skip to content
Recent Spot

Ipocrizia fără margini a USR-istului Stelian Ion: cum l-a răsplătit Mazăre pentru că i-a câștigat trei procese

Constanta.ro

Ipocrizie fără margini la USR. Deputatul USR de Constanța Stelian Ion l-a criticat, miercuri, pe președintele Klaus Iohannis pentru că a acceptat propunerile făcute de Viorica Dăncilă pentru ministerele de interne și de externe.

O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre și Nicușor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanței timp de aproape două decenii și este, fără îndoială, unul dintre vinovații pentru decăderea acestui important oraș al României. E o comicărie de teatru absurd ca în timp ce justiția demantelează o mafie și îi bagă pe jupâni la pușcărie, locotenentul lor să devină șef peste poliție. La rândul său, Ramona Mănescu este un personaj incapabil să-și justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacții dubioase (vezi investigațiile Rise Project). Și la fel de grav este că nimic nu o recomandă pentru poziția de șefă a diplomației. Asta merită România, domnule președinte Klaus Iohannis?”, afirma USR-istul Stelian Ion.

Potrivit PSNews.ro ceea ce „a uitat” să spună Stelian Ion, iar presa nu a ezitat să-l taxeze este cum a ajuns USR-istul să fie avocatul lui Radu Mazăre. La presiunile presei, USR-istul s-a văzut nevoit să recunoscă faptul că, aflat într-un parteneriat cu avocata Ioana Focșa, în cabinetul căreia își făcuse stagiatura, a participat la trei procese deschise de primarul Mazăre, în anii 2000. Unul dintre ele a fost împotriva ziaristei Feri Predescu, corespondentă a Evenimentului zilei, dar și a TVR.

Fostul ziarist Radu Mazare, condamnat și el pentru calomnie la un moment dat, a deschis proces, acuzând-o pe Feri Predescu pentru cele spuse când televiziunea, nou înființată, i-a solicitat să-și exprime telefonic un punct de vedere despre primarul orașului său. La Judecătorie, jurnalista a câștigat, dar avocații lui Mazăre au făcut recurs. Tribunalul Constanța i-a dat câștig de cauză, apoi Curtea de Apel a menținut decizia Tribunalului. Bucuria avocaților Focșa și Ion a fost extrem de mare, în 2008, că au câștigat procesul primarului, iar onorariul nu-i de colea în asemenea cazuri, când instanța îl pune pe cel reclamat să plătească daune morale de 15.000 de euro.

Exact, de suma de 15.000 de euro a executat-o edilul pe ziarista cu venituri modeste care a îndrăznit să își exprime o opine critică la adresa lui. Imediat după ce presa a readus în atenția publică acest caz, USR-istul a intervenit la postul de televiziune B1 TV și a lăsat să se înțeleagă că Feri Predescu nu e supărată pe el, că a înțeles situația și nu i-a reproșat nimic. Însă, înterebarea este: ce ar mai putea să-i reproșeze acum jurnalista, după ce s-a luptat singură ca să-și capete dreptatea la CEDO și a obținut-o după alți vreo 10 ani?

Ipocrizia e condamnabilă, indiferent de persoană sau partid

Într-un editorial pentru EVZ.ro, jurnalista Simona Ionescu prezintă cum a continuat relația actualului lider al USR cu edilul de Constanța. Surse din Regia Autonomă a Domeniului Public și Privat a Primăriei Constanța au informat că Stelian Ion a fost răsplătit de primarul Mazăre prin desemnarea ca avocat, ani mulți, la această Regie. Potrivit acsteia, USR-istul Ion a primit contracte de reprezentare în justiție, bine plătite din bani publici la indicația penalului Mazăre!

Amintim și că Stelian Ion a fost avocatul lui Radu Mazăre într-un proces în care Sulfina Barbu deschisese o acțiune împotriva fostului primarul al Constanței, după ce acesta o numise „proastă”, în cadrul unei conferințe de presă. Procesul a fost câștigat în final de fostul primar. Povestea a fost amintită de USR-ist zilele trceută, însă ce a omis Stelian Ion să spună este că și pe Sulfina Barbu a costat-o niște bani pentru „reperarea onoarei” în justiție, și ce onorariu a încasat pentru succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.