Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent

Istorie pe patru roți. Caravana Go Romania! a ajuns în Drobeta-Turnu Severin

Zeci de bijuterii pe patru roţi, mărci precum Dacia, Fiat Polski, Warszawa, Sirena, Oltcit sau Aro, au putut fi admirate joi în faţa Palatului Culturii “Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin.

Caravana automobilistică Go Romania!, formată din maşini retro româneşti şi poloneze produse în anii 1950-1989, a sosit, joi, la Drobeta Turnu Severin. Cele 20 de automobile, mărci precum Dacia, Fiat Polski, Warszawa, Sirena, Oltcit sau Aro, au putut fi admirate în faţa Palatului Culturii “Teodor Costescu”. Caravana a fost întâmpinată de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

“Eu am copilărit într-o localitate situată între Drobeta Turnu Severin și Craiova și îmi amintesc că în perioada aceasta, iunie-august, vedeam sute  de mașini din fostele state comuniste care treceau spre litoralul nostru.   Era o perioadă bună pentru turismul românesc, la vremea respectivă”, a declarat primarul Marius Screciu.

“Cea mai veche mașină este fabricată în anul 1968, merge foarte bine, fără probleme. Am venit aici cu 20 de autoturisme și sunt 50 de participanți. Anul acesta promovăm traseul Via Carpatica”, a spus reprezentantul caravanei.

Membrii Caravanei automobilistice Go Romania!, în popasul pe care l-au făcut în municipiul Drobeta Turnu Severin, au vizitat Palatul Culturii “Teodor Costescu”, sala de lectură a Bibliotecii Județene “I.Gh. Bibicescu” și Cetatea Medievală a Severinului.

Acţiunea se află la cea de-a treia ediţie şi este organizată de Ambasada României la Varşovia şi Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Polono-Română.    Caravana se desfăşoară în perioada 7-18 iunie şi are ca scop consolidarea vizibilităţii și activităţii României pe piaţa poloneză de turism.    Maşinile se deplasează pe traseul Cracovia – Satu Mare – Marghita – Oradea – Arad – Timişoara – Lugoj – Caransebeş – Drobeta-Turnu Severin – Craiova – Tismana – retur.

Este de altfel un prilej de promovare a “Via Carpatica”, proiect rutier regional inclus în lista de priorități convenite la București, la 17-18 septembrie a.c., în cazul Summit-ului Inițiativa celor Trei Mari (13 M).

Edițiile precedente au presupus refacerea de către un grup a circa 20 de autoturisme istorice Dacia și Polski Fiat (aproximativ 40 de participanți) a traseului parcurs de turiști polonezi spre Delta Dunării și litoralul Mării Negre în anii 1970-1980.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.