Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

ISU Mehedinți: Cum trebuie să împodobim bradul pentru a evita un incendiu

În această perioadă, în fiecare locuință a fost împodobit sau urmează să fie împodobit bradul, ca simbol al Crăciunului, sărbătoarea bucuriei, recunoştinţei şi reîntregirii.

Pentru ca bucuria sărbătorilor, alături de cei dragi, să nu fie umbrită de tragedii provocate de incendii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi reaminteşte cetăţenilor că bradul de Crăciun trebuie să fie amplasat cât mai departe de sobele în care se face focul, de calorifere sau alte mijloace de încălzire.

Acesta se va fixa într-un suport care va avea dimensiuni potrivite, astfel încât să-i asigure o stabilitate cât mai bună, iar sub el, nu trebuie aşezate obiecte care se aprind sau ard uşor. De asemenea, în apropierea acestuia nu se vor aprinde lumânări sau artificii.

Cetăţenii trebuie să utilizeze instalaţii şi decoraţiuni electrice fără defecţiuni sau improvizaţii şi să nu suprasolicite instalaţia electrică, prin utilizarea simultană  a mai multor aparate electrice a căror putere însumată depăşeşte puterea nominală stabilită pentru reţeaua respectivă.

”Pe timpul nopţii sau la părăsirea locuinţei, recomandăm cetăţenilor să stingă focul în sobe, să deconecteze aparatele electrice de încălzit şi instalaţiile de iluminat ornamental”, mai spun pompierii.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi copiilor, care trebuie supravegheaţi permanent, împiedicând, în acest fel, utilizarea de către aceştia a petardelor, artificiilor sau altor obiecte artizanale, care îi pot răni sau pot provoca incendii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.