Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Jandarmii mehedințeni vor fi la datorie de Bobotează

Cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului, credincioșii se vor strânge în număr mare la lăcașele de cult, din Mehedinți. Astfel, forțele de ordine vor fi angrenate în misiuni pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică. Totodată, cei prezenți trebuie să respecte măsurile sanitare specifice pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2.
Jandarmii mehedințeni vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingerea normelor de convieţuire socială, pe timpul deplasării participanților de la lăcaşurile de cult către Portul Drobeta-Turnu-Severin, unde se va organiza slujba de sfinţire a apei. În zona de distribuire a apei sfințite, vor fi realizate culoare de acces pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităților religioase, în vederea prevenirii aglomerărilor de persoane sau altor incidente.
Măsurile de ordine publică vor fi asigurate în zona lăcașurilor de cult din municipiile Drobeta-Turnu-Severin și Orșova, precum și în localitățile Șimian și Gruia, pe perioada desfășurării manifestărilor religioase care se organizează cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului.
Jandarmeria Mehedinţi transmite participanților următoarele recomandări:
– să manifeste calm şi înţelegere faţă de măsurile stabilite de organizatori;
– să acorde atenţie sporită la modul de asigurare a bunurilor personale;
– să evite implicarea în conflictele de orice natură;
– să acorde atenție la măsurile de protecție sanitare specifice activităților religioase (purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate, distanțarea fizică față de alte persoane, dezinfectarea mâinilor);

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.