Skip to content
Focus Recent

Jocul sondajelor! Cum au evoluat partidele în primele 3 luni din 2019

Oscilațiile mari din sondajele publicate de la începutul anului privind alegerile europarlamentare ridică multe semne de întrebare despre veridicitatea informațiilor.

Partidele sunt implicate într-o cursă a sondajele, în care fiecare încearcă să se poziționeze cât mai bine pentru a-și convinge electoratul.

PSD a fost multe săptămâni o necunoscută, sondajele îl plasau când la 17%, când la 25%. Abia la sfârșitul lunii martie, sondajele s-au apropiat de potențialul real al partidului condus de Liviu Dragnea. CURS estima, pe 26 martie 2019, că PSD va obține 31% din voturi. Într-un sondaj intern al pesediștilor, prezentat de Psnews.ro, partidul aflat la guvernare ar obține 34%. În schimb, complet diferit, un sondaj IMAS situează PSD, la începutul lunii aprilie, la 21,5% din voturi.

PNL s-a menținut aproape mereu în apropierea pesediștilor, însă și rezultatul lor a avut oscilații foarte mari, de la 16,5% la 27,9%, într-un sondaj comandat de PNL. La sfârșitul lunii martie, CURS estima că vor obține 23%, iar INSCOP vorbea de 26,3%. Cercetătorii de casă ai PSD, sunt convinși că partidul condus de Ludovic Orban va obține 22% din voturi, în cel mai recent sondaj publicat pe 5 aprilie. În sondajul IMAS, de pe 5 aprilie, PNL ar obține 25,2%.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.