Skip to content
Administrație locală Recent

Județul Mehedinți, la coadă în privința investițiilor străine care au fost atrase

Județul Mehedinți se află la coada clasamentului în ceea ce privește atragerea de investiții străine directe în anul 2018.

Potrivit raportului BNR privind nivelul şi structura invesţiilor străine județele care au atras investiții străine directe de sub 100 milioane de euro sunt: Gorj – 3 milioane euro, Mehedinți – 16 milioane euro, Teleorman – 87 milioane euro și Vaslui cu 92 milioane euro. Cele mai mari cifre se înregistrează în București-Ilfov, 40 miliarde euro, Timiș, 4,3 miliarde euro și județul Prahova cu investiții străine de 2,4 miliarde euro.

Într-un interviu acordat PSNews Mehedinți primarul Severinului a vorbit și despre atragerea de investiții.

”Ne-am dori ca Municipiul Drobeta Turnu Severin să devină un pol de dezvoltare în regiune. Este dificil de realizat acest lucru având în vedere că suntem un oraș și un județ relativ mici, iar o poartă de dezvoltare cum este Portul nu aparține municipalității. Am putea avea șanse mai mari de dezvoltare atât economice, cât și turistice preluând Portul și dezvoltându-l pe Fonduri Europene în viitor”, ne-a declarat Marius Screciu.

Viceprimarul Daniel Cîrjan și grupul consilierilor liberali în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin anunțau în luna decembrie 2018 că propun în forul local aprobarea unui proiect de hotărâre privind aprobarea procedurii de acordare a unor scutiri de plata impozitelor pe clădiri și teren, respectiv de aprobare a schemei de ajutor de minimis pentru atragerea investiţiilor şi susţinerea dezvoltării economice a Municipiului Drobeta Turnu Severin.

“Atragerea investiţiilor şi susţinerea dezvoltării economice a Municipiului Drobeta Turnu Severin trebuie să fie o prioritate absolută a autorităților publice locale, de aceea se impune acordarea de scutiri de plata impozitelor pe cladiri si teren pentru toate companiile care investesc sume de bani în comunitatea noastră și creează în același timp locuri de muncă bine plătite”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

 

2 comentarii la “Județul Mehedinți, la coadă în privința investițiilor străine care au fost atrase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.