Skip to content
Recent

Kelemen explică cum ar trebui să arate Anul Centenarului

Liderul formațiunii politice Uniunea Democrată Maghiară din România, Kelemen Hunor, a explicat cum ar trebui să arate, în viziunea sa, anul 2018, când se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire.

Astfel, șeful UDMR a afirmat, la un post de radio, că sărbătorirea a 100 de ani de la formarea României moderne nu trebuie să însemne numai petrecere, fiind un eveniment mult mai important. În viziunea lui Kelemen Hunor, în anul 2018 românii și maghiarii, precum și membrii scenei politce, ar trebui să încerce să comunice mai bine. De asemenea, UDMR-istul consideră că inaugurarea unui monument și organizarea unui festival pentru celebrarea Centenarului nu este destul, relatează News.ro”Ok, trecutul nu-l putem împărţi, nu se poate, dar măcar să ne gândim la viitor, să încercăm să proiectăm, să spunem noi, maghiarii, care sunt prejudecăţile noastre, să spună şi românii care sunt prejudecăţile legate de comunitatea maghiară şi poate reuşim să ne înţelegem şi poate ne dăm seama că nu suntem unii împotriva altora. Dar dacă nimeni nu vorbeşte, nimeni nu vrea să vorbească, toată lumea crede că dacă mai inaugurează un monument şi mai face un festival a rezolvat problema, îmi pare rău. Din punctul meu de vedere, e mult prea puţin”, a subliniat Kelemen.

”Dacă anul 2018 va fi redus la folclor, la mâncat fasole şi la cântat şi dansat în piaţa publică, îmi pare rău. Din punctul meu de vedere, ar fi o greşeală”, a punctat liderul UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.