Skip to content
Focus Recent

Klaus Iohannis: Alocarea resurselor în detrimentul investițiilor nu este un model sustenabil de dezvoltare economică

Președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj indirect Guvernului, cu ocazia zilei Congresului organizat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) , prin care critică modul în care gestionează economia țării noastre.

Perioada postcriză a fost una a provocărilor pentru economia noastră. În prezent, România înregistrează unele dintre cele mai înalte rate de creștere economică la nivel european. Cu toate acestea, se remarcă și adâncirea unor dezechilibre în planul sustenabilității macroeconomice. Așteptările dumneavoastră și ale companiilor pentru care activați, de a vă desfășura activitatea într-un climat predictibil și sustenabil, sunt pe deplin îndreptățite. De aceea, nu trebuie să neglijați rolul pe care îl aveți, ca profesioniști, în a identifica și comunica soluții care să conducă la un astfel de climat. Dumneavoastră știți foarte bine că nu este sănătos pentru o companie să se împrumute pe termen lung pentru a finanța cheltuieli curente. Același raționament poate fi extins și la nivelul economiei naționale. Alocarea resurselor în detrimentul investițiilor nu este un model sustenabil de dezvoltare economică. Mai devreme sau mai târziu, perpetuarea acestei abordări va conduce la limitarea oportunităților de creștere”, a transmis președintele României.

Drept urmare, Klaus Iohannis susține că este o obligație a actorilor economici să discute cu actorii politice pentru a identifica soluții.

În acest sens, dezbaterea politicilor publice și a posibilelor soluții, cu seriozitate și responsabilitate, este nu doar un drept, ci și o obligație a tuturor actorilor politici și economici, iar cuvântul avizat al dumneavoastră este unul deosebit de important”, a mai transmis președintele României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.