Skip to content
Focus Recent

Klaus Iohannis critică în termeni duri OUG-ul pe Justiție

Președintele Klaus Iohannis a transmis că OUG-ul pe Justiție este îngrijorătoare, nu va rezolva probleme din domeniu iar cei de la PSD&ALDE nu acționează în acord cu așteptările românilor.

Nicio lege nu este retroactivă, nicio OUG. Văd că sunt solicitări la Avocatul Poporului, eu voi aștepta evoluțiile și apoi vom intra mai mult în detalii. Pensionarea magistraților am semnalat-o, am solicitat o reevaluare. N-au făcut-o. După aceea ministrul a schimbat aceste articole, dar măcar dacă ar fi rezolvat problema. Pur și simplu a amânat, nu a rezolvat nimic. S-a introdus peste noapte noi condiții pentru procurori, se ignoră avize ale CSM-ului. Lumea se așteaptă ca legiferarea să se facă transparent, după consultări. Se vede că această coaliție nu dorește să legifereze așa. Nu este calea bună. Nu va duce la pace socială și nu va rezolva problemele din Justiție”, a declarat președintele Klaus Iohannis care se află la Bruxelles în aceste zile și participă la reuniunea Consiliului European şi la Summitul ASEM 12.

Șeful statului a mai declarat că nu este posibil ca România să facă pași înapoi.

România nu poate face pași înapoi împtriva corupției și nu voi accepta asa ceva. Pentru asta DNA are nevoie în fruntea sa o persoana independentă. Nu e posibil să facem pași înapoi, unde România înregistrase pași pozitivi. Avem un aviz negativ de la CSM care conține lucruri care trebuie să ne dea de gândit. Până atunci am cerut departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri. Dar nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas în spate în lupta împotriva corupției„, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Bruxelles întrebat despre numirea la șefia DNA a Adinei Florea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.