Skip to content
Focus Recent

Klaus Iohannis invită Guvernul Dăncilă la consultări pe tema rectificării bugetare

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat că a decis să invite joi, 6 septembrie, Guvernul Dăncilă la consultări pe tema rectificării bugetare.

Rolul constituțional al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, caracterul obligatoriu conferit de lege hotărârilor acestei autorități publice, precum și dezideratele și angajamentele asumate atât de Președintele României, cât și de Parlament, prin Strategia națională de apărare a țării pentru perioada 2015–2019, aprobată prin Hotărârea Parlamentului nr. 33/2015, impun Guvernului responsabilitate în stabilirea resurselor bugetare necesare funcționării instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale. Având în vedere aceste aspecte, în temeiul dispozițiilor art. 80 și ale art. 86 din Constituție, Președintele României a decis invitarea Guvernului pentru consultări în data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, la Palatul Cotroceni. Consultările vizează clarificarea unor aspecte care țin de rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente și de importanță deosebită”, anunță președintele României.

Ulterior acestor consultări, Klaus Iohannis precizează că va convoca o nouă ședință a CSAT în vederea reluării discuțiilor referitoare la avizarea rectificării bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.