Skip to content
Social

Klaus Iohannis: Pensiile nu vor fi majorate cu 40%! Nu sunt bani

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri seara la Palatul Cotroceni, că este convins de faptul că România o să treacă cu bine peste criza economică și sanitară. Referitor la creșterea pensiilor și alocațiilor, președintele a anunțat că cel puțin în acest moment nu este posibilă această majorare, deoarece nu există destule fonduri la bugetul statului.

Ne găsim într-o situație complicată nu doar epidemiologic, ci și bugetar și electoral. Nu putem face abstacţie de niciunul din aceşti factori. Noi ne dorim sincer să creştem şi alocaţiile şi pensiile, însă de la dorinţa sinceră la putinţa sinceră de multe ori e o cale puţin mai lungă. În condițiile în care economia României se contractă, așa cum se întâmplă și în Uniunea Europeană, totuși veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificativ. În loc de 3% vom avea un deficit mai mare.

Nu cred că se așteapă cineva ca toate cheltuielule să poată fi făcute. Pur și simplu nu sunt bani. Am rugat Guvernul să caute soluții să vină cu soluții, atât cât se poate.

PNL a fost primul care a propus dublarea alocațiilor și s-a obținut acest lucru. PSD a vrut să copieze soluția, dar care în acest moment nu va fi de azi pe mâine. Și eu, și guvernul ne dorim să devină realitate. Dacă nu să devină în etape, cum spune cineva, pas cu pas.

Un lucru similar pot să vă spun și despre pensii. Un procent de 40% nu este posibil. Nu sunt bani! Este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Pensiile vor crește. Punct și clar. Cât? Va calcula guvernul și vor veni cu măsurile de rigoare”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

1 comentariu la “Klaus Iohannis: Pensiile nu vor fi majorate cu 40%! Nu sunt bani

  1. Intelegem faptul ca ” nu sunt bani” ! Nominalizati 3-5 masuri pe care sa le si legiferati si care sa duca la cresterea veniturilor pentru finantarea acestor majorari , altfel acest ” nu sunt bani” o sa fie rostogolit pana la „pastele cailor” ! Adica , o masura politica – electorala , ca si propunerile PSD& comp. Ati fi putut incepe cu impozitarea pensiilor speciale despre care nu mai vorbiti deloc si cu indexarea anuala a pensiilor , macar ! Altfel veti avea credibilitatea necesara , nu ca cea a PSD !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.