Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Klaus Iohannis s-a întâlnit, din nou, cu președintele SUA Donald Trump

Președintele României Klaus Iohannis se află în vizită în SUA unde s-a întâlnit, din nou, cu președintele american Donald Trump, și a susținut un discurs în fața Adunării Generale a ONU.

Sunt onorat să mă adresez Adunării Generale și să prezint angajamentul reînnoit al României față de multilateralism și ordinea internațională bazată pe norme, având Organizația Națiunilor Unite în centrul său. Odată cu căderea oribilului regim comunist, acum 30 de ani, țara mea a pornit pe drumul spre o nouă eră a libertății, democrației și prosperității. Cortina de Fier a fost înlocuită de hotărârea noastră puternică de a ne realătura familiei de valori occidentale și de a interacționa deschis cu restul lumii, în baza respectului profund pentru principiile democratice și statul de drept la nivel internațional. Astăzi, suntem – cu toții – profund interconectați prin guvernanța multilaterală și, mai mult ca oricând, trebuie să apreciem spiritul autentic de cooperare pe care Organizația Națiunilor Unite l-a promovat întotdeauna și care este indispensabil în găsirea de soluții eficiente la provocările internaționale. Cea de-a 75-a aniversare a Organizației Națiunilor Unite, în 2020, este o oportunitate ca Organizația noastră să își intensifice eforturile de punere în aplicare a pachetului ambițios de reformă al Secretarului General al ONU, de a moderniza Organizația și de a ne asigura că va produce rezultate pentru toți. Puteți conta pe România și pe angajamentul nostru activ în realizarea acestor eforturi ambițioase”, a declarat președintele României.

Klaus Iohannis a precizat că țara noastră rămâne ferm angajată să acționeze ca pilon de stabilitate în regiune și va susține constant eforturile ONU.

Reiterez angajamentul ferm al României pentru combaterea terorismului la nivel internațional, folosind toate instrumentele disponibile, inclusiv dreptul internațional. România a salutat reforma lansată de Secretarul General la începutul mandatului său și a sprijinit eforturile ONU care vizează întărirea coordonării și îmbunătățirea coerenței în implementarea Strategiei Globale pentru Combaterea Terorismului. În concluzie, permiteți-mi să vă reasigur de sprijinul deplin al României în efortul de a dinamiza eforturile multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educația de calitate, acțiunea climatică și incluziune pe parcursul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale”, a declarat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.