Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Kovesi, inculpată de Secția Specială: Procurorul de caz mi-a interzis să vorbesc cu presa

Potrivit unor surse judiciare, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor, având calitatea de inculpat.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat, la ieşirea din sediul Secţiei de anchetare a magistraţilor că are interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarele care o vizează.

„Procurorul de caz mi-a interzis să vorbesc cu presa. (…) Este o măsură de a-mi închide gura”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea de la audieri, fără a preciza dacă are şi alte interdicţii.

Kovesi a fost audiată mai bine de 6 ore de către procurorii Secţiei de anchetă.

Referindu-se la modificarea codurilor penale, fosta șefă DNA a spus că nu este justificată de întărirea luptei împotriva criminalităţii, ci pentru ”a ajuta anumite persoane să scape de consecinţele răspunderii penale”.

”Am aceeaşi opinie ca şi colegii mei din cadrul sistemului judiciar, sunt modificări care vor afecta în mod  grav posibilităţile de investigare a faptelor de corupţie. Putem să fim îngijoraţi că astfel de modificări legislative vor fi adoptate. Ele nu vor fi pentru a putea lupta eficient cu criminalitatea, ci vor fi adoptate pentru a ajuta anumite persoane să scape de consecinţele răspunderii penale”, a declarat Kovesi.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.