Skip to content
Ediția de astăzi Recent

La Mehedinți, se apropie de 2.000 numărul persoanelor izolate la domiciliu

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale MAI din județul Mehedinți au desfășurat mai multe misiuni pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.

Peste 450 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Politie Mehedinți au participat la 540 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. A fost verificat modul de respectare a măsurilor de izolare în cazul a peste 1.400 de persoane și 21 de agenți economici au fost verificați cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 315.000 lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

68 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 356 persoane aflate în izolare la domiciliu în 53 localități, iar 31 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 10 locații de carantină. S-au aplicat 7 sancțiuni în valoare de 11.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 6 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul ISU Mehedinți a asigurat 12 misiuni de decontaminare. Pompierii mehedințeni au efectuat opt decontaminări ale ambulanțelor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, dar și patru misiuni de decontaminare a autospecialelor din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, dintre care trei ale Autospecialei de Transport Personal și Victime Multiple și o decontaminare a unei autospeciale de transport.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 289 de locații, unde se află 348 persoane în izolare voluntară la domiciliu.

În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. Au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 10.100 lei.

Prefectul Cristinel Pavel face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 385 persoane se află în carantină (din care 13 persoane au intrat în carantină și 19 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.921 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 338 persoane au intrat in autoizolare la domiciliu și 182 persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu in ultimele 24 ore).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.