Skip to content
Administrație locală Recent

La Șimian se vor construi 3 grădinițe noi cu bani europeni

Primarul comunei Șimian Constantin Trușcă a semnat contractul prin care va accesa aproape 10 milioane de euro pentru construirea și dotarea a 3 grădinițe.

Președintele CJ Aladin Georgescu a anunțat că edilul Constantin Trușcă a elaborat două proiecte pe Axa prioritară 10 – „Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale”, pentru construirea de grădinițe atât în localitatea Șimian, cât și în localitatea Cerneți.

Ele au fost admise pentru finanțare, iar astăzi s-au semnat contractele. Este vorba despre o unitate de învățământ cu program normal, pentru grupele mică, mijlocie și mare, care va fi frecventată de peste 120 de copii, din localitatea Cerneți, proiectul având o valoare de 4,5 milioane lei și o alta similară în satul Șimian, cu o valoare de 4,1 milioane lei”, a anunțat Aladin Georgescu.

Și în comuna Butoiești se va construi o grădiniță nouă. Primarul Gheorghe Sălceanu a obținut finanțare europeană în valoare de 900 000 lei, pentru construirea unei grădinițe cu o grupă în localitate.

Președintele CJ Mehedinți mai anunță că în viitorul apropiat se vor semna și contractele de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea DJ 670, Malovăț – Marga (21,350 km) și a DJ 607C, DN6-Ilovița-Podeni-Malarișca-Balta (37,157 km).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.