Skip to content
Ediția de astăzi Recent

La un pas de tragedie. Incendiu de la o butelie, într-un apartament din Severin

Pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o butelie, într-un apartament situat la etajul I al unui bloc de pe strada Dr. Victor Babeș din municipiul Drobeta Turnu Severin. De această dată, incendiul anunțat la timp de proprietar, a fost stins imediat de pompieri, fără a produce pagube materiale.

Proprietarul a suferit arsuri de gradul II la nivelul brațului, în încercarea de a scoate butelia din locuință, acesta fiind transportat la spital, după ce paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor medical. A fost o situație în care se poate spune că proprietarul a avut noroc, însă, nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce adevărate tragedii, atunci când cetățenii aleg să încalce regulile, aceștia riscând să-și piardă viața și punând în pericol persoanele apropiate, dar și colocatarii.

”Pentru a evita situaţiile în care, din cauza nerespectării măsurilor de utilizare a buteliilor, persoanele implicate pot fi grav afectate, facem apel la cetățeni să verifice etanșeitatea buteliei, numai cu emulsie formată din apă și săpun, fiind interzisă folosirea flăcării. Totodată, pentru o exploatare în siguranţă, utilizatorii trebuie să menţină deschis robinetul buteliei doar pe timpul utilizării acesteia şi să-l închidă, imediat, după ce nu mai folosesc mijlocul de preparat hrana. În cazul în care sesizează miros de gaz în încăpere, să nu folosească iluminatul sau surse de aprindere, să deschidă ferestrele pentru aerisire si sa închidă robinetul buteliei”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.