Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Lecție deschisă despre ia românească în arta universală

 

La Clubul Artelor al Palatului Culturii „Teodor Costescu” a avut loc miercuri, 13 iunie, începând cu ora 11,00, o lecție deschisă cu o grupă de elevi de la Liceul de Artă „I. Șt. Paulian”, cu tema „Ia românească în arta universală – Henri Matisse”.

Henri Matisse (1869 – 1954) este pictorul francez care a făcut celebră ia românească. Matisse desăvârşeşte în aprilie 1940 „La Blouse Roumaine“, după o muncă asiduă de 6 luni şi de un lung proces de simplicare.

“Ne apropiem de Ziua Internațională a Iei, care va fi pe 24 iunie și Palatul Culturii Teodor Costescu vine cu o serie de manifestări în întâmpinarea acestei zile. Astfel, astăzi, avem ca invitați elevii Liceului de Artă pentru a intra în fabuloasa lume picturii și a universalității iei românești”, a precizat Daciela Rotaru, coordonatorul proiectului.

„Ne bucurăm că a fost lansată invitația de către Clubul Artelor al Palatului Culturii Teodor Costescu, noi avem o bună colaborare cu acest club, am participat la diferite activități organizate aici în decursul anului. Ne bucurăm că s-au perindat mulți elevi, încercăm să facem niște activități artistice cât mai plăcute atât pentru elevii de la Liceul I.Șt. Paulian, cât și pentru tinerii severineni, doritori de artă”, a  spus, la rândul său, profesorul Lucian Mareși de la Liceul de Artă „I.Șt. Paulian”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.