Skip to content
Ediția de astăzi

Liber la deplasări după 15 mai. Ministrul de Interne: Puteţi părăsi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, miercuri seară, că după data de 15 mai, românii vor putea ieşi din localitate, „fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ”, şi nu vor mai avea nevoie să completeze declaraţii pe propria răspundere.

Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook, potrivit PSNews.ro

Președintele României Klaus Iohannis a declarat luni, 4 mai, că nu va emite un decret pentru prelungirea stării de urgență după data de 15 mai, însă vom intra în Stare de Alertă.

Șeful statului a precizat însă că amenințarea nu a trecut, deci vom continua să avem grijă.

Așa numita relaxare se va face pas cu pas. Unele măsuri le vom lua începând cu 15 mai, iar următorul calup de relaxare va veni la începutul lunii iunie și așa mai departe, la un interval de 2 săptămâni. De la 15  mai se vor redeschide saloanele de coafură și frizerie, cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate în condiții speciale de distanțare, de igienă. Cu toții vom purta mască de protecție în spații publice închise și în mijloacele de transport în comun”, a repetat președintele Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.