Skip to content
Ediția de Astăzi Focus Recent

Liber la muncă pentru români în Elveția

Restricțiile impuse românilor pe piața muncii din Elveția vor fi ridicate în anul 2019, la sfârșitul lunii mai, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis.

Sper că sunt în asentimentul domnului preşedinte Berset dacă divulg o parte din discuţia noastră tete-a-tete. În mod natural această chestiune mă interesează foarte mult. Am dorit să ştiu părerea preşedintelui elveţian şi care a fost motivaţia revenirii la un contingent şi cum e real văzută comunitatea de români din Elveţia. Concluzia e foarte bună şi pozitivă. Elveţia, din motive pur tehnice, a trebuit să revină la aceste contingente şi în condiţiile în care mi s-a confirmat că discuţiile sunt pe o notă pozitivă în România în societatea elveţiană, nu rămâne decât să spun că de la sfârşitul lunii mai 2019 nu va mai exista nicio restricţie„, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă comună de presă, joi, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Elveţiei, Alain Berset.

Șeful statului a precizat că în luna mai a anului viitor nu va mai exista nicio diferenţă şi nicio disctincţie pentru românii care vor să muncească în Elveția, după ce în 2017 a fost activată o clauză prevăzută în Acordul cu Uniunea Europeană care a prevăzut introducerea în mod temporar a unor restricţii pe piaţa muncii elveţiană pentru cetăţenii români şi bulgari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.