Skip to content
Ediția de astăzi

Liberalii cer demisia premierului Viorica Dăncilă. Deputatul Virgil Popescu: “Vom pierde bani europeni pe infrastructură”

 

PNL îi cere premierului Viorica Dăncilă  să își depună mandatul din fruntea Executivului,  iar odată cu ea să plece și cei doi  ministri, Rovana Plumb si Lucian Șova. 

Liberalii spun că România pierde enorm din cauza acestei inacțiuni guvernamentale, din cauza incompetenței manifestate în actul de guvernare în domeniul infrastructurii de transport.

Scrisoarea transmisă de către comisarul European român pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, Ministrului Transporturilor, Lucian Șova, Ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb și, bineînțeles, primului- ministru, Viorica Dăncilă, reprezintă încă o dovadă a faptului că acest Guvern condus de Viorica Vasilica Dăncilă și girat de Dragnea este o frână în calea dezvoltării  României, sunt de părere liberalii.

Prin această scrisoare sunt demascate “incompetența și modul iresponsabil în care guvernează  PSD și ALDE”.

“Ea nu este una de gratulare a celor doi miniștri din Cabinetul Dăncilă pentru activitatea excepțională pe care o desfășoară, ci din contră este un strigăt de disperare al partenerilor europeni, prin vocea doamnei comisar european, în legătură cu ritmul extrem de lent și modul deficitar în care sunt planificate și implementate proiectele de infrastructură de transport în România”, spune deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu.

Îngrijorarea liberalilor vizează slaba capacitate a celor două ministere și a Guvernului României, în ansamblul său, de a atrage finanțarea pusă la dispoziția țării noastre prin POIM 2014-2020. Este vorba de cele 5,1 mld euro alocate României pentru sectorul transporturi prin Fondul de Coeziune si prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

 “Suntem convinși că această scrisoare se află pe masa celor doi miniștri de două săptămâni, că a fost analizată, dar nu a fost făcută publică de frica reacțiilor ce pot apărea.  Vom pierde bani europeni pe infrastructură pentru că avem doar 4 proiecte majore, iar altele noi, mature, care să fie lansate în execuție, nu există”, mai spune parlamanetarul mehedințean.

Prezentarea și înaintarea către Bruxelles a unor proiecte noi precum Podul peste Dunăre de la Brăila, Sibiu-Pitești loturile 1 si 5, autostrada Craiova –Pitești sunt mult întârziate și ele nu au un grad de maturitate suficient de mare pentru a fi finanțate.

De la Bruxelles se cere implicare mai mare din partea celor doi miniștri în procesul de implementare a proiectelor de infrastructură, precum și pregătirea unui portofoliu de proiecte mature care să se califice pentru a primi finanțare europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.