Skip to content
Administrație locală Ediția de Astăzi

Liberalii din primăria Severin au o idee nouă pentru promovarea turistică – Ce propunere au făcut

Viceprimarul Severinului Daniel Cîrjan anunță că alături de colegii liberali din Consiliul Local au inițiat un proiect de hotărâre în vederea promovării turistice a municipiului și județului Mehedinți. În acest sens urmează să fie înființată Organizația de Management al Destinației.

Alături de consilierii locali liberali am inițiat un proiect de hotărâre care prevede constituirea unei Organizații de Management al Destinației la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin. Acest proiect presupune asocierea Consiliului Local al municipiului Drobeta-Turnu Severin cu organizațiile/federațiile patronale din turism sau, după caz, cu reprezentanți ai mediului privat din turism, putând adera în calitate de membru asociat și alte entități relevante, precum asociații de promovare, asociații profesionale, administratori ai ariilor protejate, mediu academic și de formare profesională în turism și alții asemenea”, a declarat pentru Mehedinți PSNews viceprimarul liberal.

Daniel Cîrjan a explicat că este vorba de un model aplicat deja cu succes și în alte administrații liberali, precum Oradea.

Acest model de promovare și dezvoltare a turismului este folosită cu succes în județul Bihor și municipiul Oradea care a devenit un exemplu de urmat în ceea ce privește turismul. E nevoie de o strategie de turism la nivelul municipiului, dezvoltată prin colaborarea directă cu sectorul asociativ și privat din domeniul turismului, adică realizată împreună cu specialiștii din domeniu”, a mai explicat acesta.

Ce atribuții va avea Organizația de Management al Destinației:

  • Activităţi de promovare turistică a municipiului Drobeta-Turnu Severin
  • Elaborarea strategiei de dezvoltare a turismului în Drobeta-Turnu Severin
  • Identificarea resurselor financiare, inclusiv programe de finanţare nerambursavilă a unor proiecte noi din domeniul turismului
  • Încurajarea şi implementarea iniţiativelor, practicilor, programelor şi proiectelor din domeniul turismului durabil
  • Atragerea şi facilitarea investiţiilor în turismul din Drobeta-Turnu Severin
  • Cooperarea şi/sau afilierea cu/la organisme interne şi/sau internaţionale pentru promovarea integrată a oportunităţilor turistice din Drobeta-Turnu Severin şi pentru a obţine informaţii, consultanţă şi sprijin din partea acestor organisme
  • Valorificarea oportunităţilor turistice, dezvoltarea si promovarea diferitelor forme de turism (cultural, de agrement, de aventură, ecoturism, agroturism, de afaceri, de week-end, etc.)
  • Dezvoltarea şi promovarea produselor, a valorilor tradiţiei şi ale culturii, a turismului din Drobeta-Turnu Severin;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.