Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Focus Recent

Liberalii rămân fermi pe poziție în războiul cu Mehedinți Gaz

 

Ședință furtunoasă joi, 21 martie a.c., în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin. Doi reprezentanți ai societății Mehedinți Gaz au venit să dea explicații în forul local despre modul cum înțeleg să continue lucrările de extindere a rețelei de gaz în municipiul Drobeta Turnu Severin.

Deși la începutul anului i-a amenințat cu rezilierea contractului, acum primarul Marius Screciu pare să dea înapoi și între timp și-a mai „îndulcit” tonul:

„Am ajuns la sfârșitul răbdării și noi și cetățenii din Drobeta Turnu Severin și vrem să știm exact în ce parte o luăm cu Mehedinți Gaz. Există și posibilitatea rezilierii acestui contract și continuării acestui contract. O să studiem din punct de vedere al avocaților să vedem ce înseamnă încetarea acestui contract”.

De cealaltă parte, consilierii locali din Consiliul Local Drobeta Turnu Severin rămân fermi pe poziție și nu sunt dispuși să dea crezare promisiunilor celor de la Mehedinți Gaz în privința planului de investiții și a faptului că ar avea un trust puternic în spate care îi va susține financiar.

„De 15 ani nu au făcut altceva decât să-și bată joc de toți severinenii, de noi toți. Nu au făcut nici 30 la sută din investiția pe care și-au asumat-o și acum au venit în fața noastră cu un plan pe următorii 3-4 ani susținând că au un trust financiar foarte puternic în spate, astfel încât beneficiind potrivit spuselor lor și de putere financiară pentru a putea finaliza investiția rețelei de gaz în municipiul Drobeta Turnu Severin. Eu vă spun sincer nu pic în această capcană și le-am cerut foarte clar, alături de grupul consilierilor liberali, ca această extindere a reței de gaze să se finalizeze până la finalul anului 2020. Dacă au putere financiară, așa cum susțin, atunci cu siguranță pot extinde rețeaua de gaze până la finalul anului 2020”

La ședința Consiliului Local, a participat ca invitat și deputatul PNL Virgil Popescu, singurul parlamentar care a luat poziție față de modul cum Mehedinți Gaz a înțeles să se achite de obligațiile asumate prin contract.

„La Severin nu mai merge. Poate să meargă în altă parte, dar la noi nu mai merge. Astăzi, le-am spus celor de la Mehedinți Gaz că dacă vin cu o propunere viabilă suntem dispuși să discutăm semnarea unui act adițional cu garanții ferme financiare, cu scrisoare de garanție financiară pe care să o puteam executa în caz de nerealizare. Dacă nu, noi vom depune o hotărâre de Consiliu prin care vom solicita retragerea concesiunii lui Mehedinți Gaz și, de asemenea, prin care vom împuternici primarul să demareze acțiunile în instanță pentru recuperarea celor 0,3 la sută conform caietului de sarcini penalități de întârziere pe zi pentru volumul de investiții nerealizat”, a declarat Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți.

La această oră, puțin peste 20% din populația orașului este racordată la gaze, în condițiile în care sute de cereri de branșare au fost depuse de către severineni. În 2004, Mehedinți Gaz și-a asumat în caietul de sarcini 125 de km de rețea, la nivelul județului Mehedinți, dar în 15 ani au realizat aproximativ 35 de kilometri. Pentru anul 2019, Mehedinţi Gaz estimează realizarea a 22 km de rețea, dintre care 15 vor fi în cartierul Schela Cladovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.